FORUM NEZAVISNIH AKTIVISTA SRBIJE

*                                                       DOBRODOŠLI                                                  *             

Ovaj Forum Prvenstveno je Namenjen Razmeni Ideja Tokom Kampanja za Životinje u Srbiji. Ovaj MESSAGE FORUM funkcioniše na principu ostavljanja poruka na koje možete replicirati svojim komentarom ispod date poruke.

Ovaj FORUM Zaštićen je od Upada “Trolova” Mesečnom Šifrom. Za ovu Šifru Možete se Obratiti Moderatorima Foruma (nezavisni.aktivisti@gmail.com ).

*Nezavisni Aktivisti Za Prava Životinja Ostavljaće Na Ovom Forumu: PORUKE, APELE,INFORMACIJE, VESTI, i POZIVE Na Akciju i Saradnju u Kampanjama.  *Svi Koji Poseduju Šifru Ovog Foruma- Mogu Postavljati Svoje Odgovore, Mišljenja, Informacije, Vesti i Apele.

*Nazad na Nezavisni Aktivisti WEB Stranicu*

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 8)

Author Comment    
Angel

Jun 1, 08 - 2:08 AM
Ubijanje /lov/

killers
auu ala si "opasan" (ali kaisem oko struka) kako bi te moj dragi jednim potezom osakatio - i to samo rukom (ili nogom) da te zaurla.
dedekanja jedan- vidite sto je ubio mladog Jelenka!!!
skotina lovacka- odvratni su smrdljivci!
Angel

Jun 1st, 2008 - 5:26 AM
hunters are killers!!!

Sedlare/serbia:
Sedlare serbia

Sedlare Srbija

sedlare Serbia

Sedlare Serbia
Romul

www.nezavisni-aktivisti.bravehost.com

Oct 18th, 2008 - 2:16 PM
Re: Ubijanje /lov/

11.3.2007.

Predmet: Zahtev ovlašćenom licu u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja

Poštovani

Zahtevamo da ovlašćeno lice u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja , u zakonskom roku do 48h – jer se informacija odnosi na zaštitu životne sredine i krivična dela prema životnoj sredini kažnjiva zatvorom do 3 godine,

dostavi tražiocima, na kontakt adresu , sledeće informacije i fotokopiju tražene dokumentacije:

Gde se sve u Srbiji nalaze poligoni za “jamarenje” – slični poligonu u selu Belom Potoku - ispod Avale, koje koriste lovačka udruženja , koja u skladu sa zakonom svaki takav skup prijave MUP-u, područno nadležnoj Policijskoj Upravi, i Rep.veterinarskoj inspekciji,stoga MUP i Uprava za veterinu poseduju nosače ove informacije .
Dostavite fotokopije:
a) svih zahteva za održavanje skupova”jamarenje” koje su zatražila lovačka udruženja od MUP-a nadležnih Policijskih uprava i Rep.vet.inspekcije u Srbiji u posmatranom periodu od 1.1.2006. do dana ekspedovanja tražene dokumentacije.

b) fotokopije odobrenja izdatih od strane MUP ,nadležne Policijske uprave , I Rep.vet.inspekcije ,za održavanje lovačkih skupova “ jamarenje” u Srbiji , u posmatranom periodu od 1.1.2006. do dana ekspedovanja tražene dokumentacije.

S poštovanjem : Mreža za zaštitu prava životinja u Srbiji

Društvo za zaštitu životinja”ZOV”,Snežana Tadić
Društvo za zaštitu životinja”SREĆKO”,Zvwzdana Radojčić
Društvo za zaštitu životinja”NIŠ”,Jelena Kostić
Centar za razvoj ekološke svesti”IZVOR”,Milan Durić
Centar za Evropske Integracioje I Regionalnu Inicijativu”CEIRI”/OIPA,Oliver Veličković
Mreža nezavisnih aktivista za prava životinja u Srbiji
Društvo prijatelja životinja”Prijatelj”EPAR/OIPA,Slavica Mazak Bešlić

odgovor kinoloskog saveza Srbije
From: SBB To: epar Sent: Tuesday, July 24, 2007 02:23 Subject: evo odluke.....
http://www.ksrs.org.yu/display/vesti/prikaziVesti.php?vest=64
Ostale vesti
BEOGRAD, 2007-07-23 Dalje >
ODLUKOM KINOLOŠKOG SAVEZA REPUBLIKE SRBIJE , A PREMA ZAKONU OBJAVLJENOM U SLUŽBENOM GLASNIKU SRBIJE BROJ 91 OD OKTOBRA 2005., STROGO SE ZABRANJUJE ODRŽAVANJE SVIH UTAKMICA JAZAVIČARA I TERIJERA GDE DOLAZI DO KONTAKTA SA ŽIVOTINJAMAi

TAKOĐE SE SVIM KINOLOŠKIM SUDIJAMA KINOLOŠKOG SAVEZA REPUBLIKE SRBIJE STROGO ZABRANJUJE UČEŠĆE NA ISTIM.

Beograd, 2007-07-23 Dalje >
Na osnovu poslednje alinee člana 138.Zakona koji jeobjavljen u Službenom glasniku broj 91, od oktobra 2005. godine, Kinološki savez Republike Srbije donosi sledeću odluku:

ZABRANJUJE SE ORGANIZOVANJE UTAKMICA PASA GONIČA U GATERU

Za sve informacije mozete se obratiti Kinološkom savezu Republike Srbije na tel. 011/3445 872
Romul

Oct 18th, 2008 - 2:17 PM

Republičko javno tužilaštvo, Beograd
Opštinsko javno tužilaštvo ,Ljig
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, Beograd
Uprava policije Ljig
30.10.2007.
hitno
Predmet: Prijava krivičnog dela protiv životne sredine, i počinilaca

Poštovani

prijavljujemo da je Lovačko udruženje «Rajac», Ljig , dana 30.9.2007. otvorilo i održalo borbe životinja u novoizgradjenom rovu , mestu za održavanje organizovanih borbi životinja : nemačkog lovnog terijera,( po našim podacima učestvovalo 30.9.2007. 40 pasa i nepoznati broj jazavaca., o ;emu policija mora imati podatke jer je javni skup prijavljen) i zakonom zaštićene vrste : jazavaca .

Zakonom o veterinarstvu zabranjeno je organizovati i učestvovari u borbama životinja iste i/ili različitih vrsta , ( gateri , jamarenje itd) . Stav 2, člana 269. KZ RS ovo delo kažnjava zatvorom do 3 godine ili adekvatnom novčanom protivvrednošću, a kaznene odredbe Zakona o veterinarstvu : prekršajno kažnjavaju ovo delo adekvatnom novčanom kaznom.

Zahtevamo da policija podnese, po službenoj dužnosti , prijavu za pokretanje krivičnog i prekršajnog postupka protiv svih počinilaca ,jer i sama ima podatke , s obzirom da se radi o javnom skupu koji po zakonu mora biti prijavljen i odobren od strane policije.

Takodje , službenik policije ili službenici policije sa svojim imenima i prezimenima na dokumentu kojim je ovaj skup odobren , koji su ovaj protivzakonit skup odobrili podležu po našem nestručnom mišljenju , disciplinskim merama policije.

Takodje vas ljubazno molimo da sve institucije kojima se sada ovom prijavom obraćamo omoguće , delujući po službenoj dužnosti , sprovodjenje pravde , kao i da nas u zakonskom roku izveste o preduzetim merama , na kontakt adresu:

24000 Subotica, Matka Vukovića,9
epar@yunord.net
S poštovanjem
Ispred Mreže za prava životinja
Slavica Mazak Bešlić
Prijatelj-EPAR/OIPA /Mreža za prava životinja
Romul

Oct 18th, 2008 - 2:17 PM

odgovor kinoloskog saveza Srbije
From: SBB
To: epar
Sent: Tuesday, July 24, 2007 02:23
Subject: evo odluke.....
http://www.ksrs.org.yu/display/vesti/prikaziVesti.php?vest=64

Beograd, 2007-07-16

Na osnovu poslednje alinee Člana 138.Zakona koji je objavljen u Službenom glasniku Srbije,broj 91 od oktobra 2005. godine i glasi :'Zabranjeno je organizovati,finansirati ili biti domaćin borbe između životinja iste ili različitih vrsta', donosim sledeću

O D L U K U

Stavljaju se van snage svi članovi pravilnika o radu pasa jamara i jazavičara koji govore o kontaktu među životinjama,odnosno mogu se održati sve utakmice ali bez ovih disciplina - kontakt među životinjama.

Odluka stupa na snagu odmah.
Generalni sekretar
Dr Mahmud Al Dagistani

Ostale vesti
BEOGRAD, 2007-07-23 Dalje
ODLUKOM KINOLOŠKOG SAVEZA REPUBLIKE SRBIJE , A PREMA ZAKONU OBJAVLJENOM U SLUŽBENOM GLASNIKU SRBIJE BROJ 91 OD OKTOBRA 2005., STROGO SE ZABRANJUJE ODRŽAVANJE SVIH UTAKMICA JAZAVIČARA I TERIJERA GDE DOLAZI DO KONTAKTA SA ŽIVOTINJAMAi

TAKOĐE SE SVIM KINOLOŠKIM SUDIJAMA KINOLOŠKOG SAVEZA REPUBLIKE SRBIJE STROGO ZABRANJUJE UČEŠĆE NA ISTIM.

Beograd, 2007-07-23 Dalje
Na osnovu poslednje alinee člana 138.Zakona koji je objavljen u Službenom glasniku broj 91, od oktobra 2005. godine, Kinološki savez Republike Srbije donosi sledeću odluku:

ZABRANJUJE SE ORGANIZOVANJE UTAKMICA PASA GONIČA U GATERU

Za sve informacije mozete se obratiti Kinološkom savezu Republike Srbije na tel. 011/3445 872
J Jaws

Nov 4th, 2008 - 11:41 AM

from: Društvo za zaštitu prava Životinja Noa drustvo.noa.ba@gmail.com

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-14-10-2008/pljuste-krivicne-prijave

ŠVERCOVALI PTICE

BEOGRAD - Uprava carina saopštila je da su carinici 12. oktobra, na graničnom prelazu Gradina, kontrolom automobila „opel astra“, bugarskih registarskih oznaka, otkrili žive pernate životinje. U saopštenju se navodi da su carinici primetili da se u pomenutom automobilu nalazi prekriven veći tovar, pa su se odlučili za detaljnu kontrolu vozila, u čemu su im pomogle kolege iz pogranične policije.
Tom prilikom otkrivena su 22 pauna, 18 fazana, šest papagaja, plovak i kanarinac, navodi se u saopštenju.
Protiv putnika D.A. pokrenut je prekršajni postupak, a ptice su privremeno zadržane do okončanja istrage i predate pograničnoj veterinarskoj inspekciji u dalju nadležnost.
Mačor

Dec 20th, 2008 - 3:15 PM

Lovačke priče
Pojedini političari u Srbiji osim prema vlasti osećaju i lovačku strast, a njihova najčešća meta su zečevi i fazani

BEOGRAD - Nagon za lovom, čiji koreni sežu u preistoriju, održao se i među srpskim političarima, s tim što oni to čine iz strasti ili zabave, a ne radi opstanka. Za to je predviđen skupštinski restoran. Među poslanicima kruži priča da su najstrastveniji lovci Nenad Čanak (LSV), Dušan Bajatović (SPS), Dragan Šormaz i Predrag Bubalo (DSS), Vojislav Vukčević (SPO), Milan Veselinović i Vitomir Plužarević (SRS). U strastvene lovce među srpskim političarima svakako spada i nekadašnji ministar policije i potpredsednik DSS Dragan Jočić. On je prilikom povratka iz lova početkom ove godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Poslanik DSS Dragan Šormaz kaže da se odlučio da bude lovac zbog nedostatka fizičke aktivnosti otkako je postao poslanik.

- Moje društvo se rasturilo, pa sam na poziv nekih prijatelja nekoliko **** otišao u lov i tako zavoleo tu vrstu rekreacije. Za jedan dan u lovu mi prepešačimo 15 do 20 kilometara. Inače, pamtim kada sam odstrelio prvog zeca. Moji drugari su me, shodno lovačkom običaju kad ubijete prvu životinju, njime udarali! Posle su me zadirkivali da me je zec napao. Inače, ja sam "lovac pripravnik", jer lovim samo sitnu divljač, a uskoro nameravam da pređem i na krupniju - nagoveštava Šormaz.

Dr Vojislav Vukčević, generalni sekretar SPO i bivši ministar za dijasporu, kaže za Kurir da je bio "više nego strastveni lovac punih 20 godina".

- Za vreme lovne sezone bilo je nemoguće sprečiti me da nedeljom odem u lov. Ja sam iz Baranje, koja je poznata kao bogato lovište u kojem je svojevremeno lovio i Tito. Inače, moj otac je bio lovac, tako da je to neka vrsta tradicije familiji. Lovci imaju lovačku etiku, po kojoj životinji treba dozvoliti da se brani pre nego što se upuca. Ne sme se fazan upucati na grani, već samo u letu, niti zec dok miruje, već mu treba pružiti priliku da pobegne - kaže Vukčević.

Porodično nasleđe i ljubav prema oružju, prema rečima Milana Veselinovića, poslanika SRS, presudno su uticali na njegovu odluku da postane lovac.
- Jednom prilikom neki moj drug je ranio vepra na velikoj udaljenosti. Životinja je pojurila ka njemu, a on ju je sačekao na 30 metara. Kad je trebalo da puca, shvatio je da je bez metaka, ali dockan. Vepar je naočigled svih nas počeo da ga baca kao loptu, čak mu je i zadnjicu rasparao, pa smo morali da intervenišemo - priča Veselinović.

PALMA VOLI ŽIVOTINJE

Dragan Marković Palma, lider JS, za razliku od kolega lovaca ne voli da ubija životinje.
- Jednostavno ne bih mogao da ubijem nijednu životinju, jer ih mnogo volim, pa sam zato i otvorio zoološki vrt. Ja ni kokošku ne bih mogao da zakoljem, a kamoli da upucam srnu. To je jedna najplemenitija životinja. Teško bi mi bilo da je gledam onako mrtvu kako joj se krv sliva niz vrat - kaže Palma.
Nephilia

www.nezavisni-aktivisti.bravehost.com/

Dec 26th, 2008 - 10:06 AM

Švercovali jelene kapitalce!
Uhapšeno 20 članova kriminalne grupe koja se bavila švercom divljači i cigareta, među kojima i 16 graničnih policajaca

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom MUP i šabačkog okružnog tužilaštva juče je uhapšeno 16 pripadnika granične policije zaposlenih na prelazu Gučevo i četiri civila, zbog sumnje da su tokom ove godine učestvovali u švercu krupne stoke i cigareta preko granice s Bosnom i Hercegovinom! Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Kurir, reč je o krijumčarenju jelena kapitalaca, čija se cena na crnom tržištu kreće i do 30.000 evra.

Za primanje mita terete se policijski službenici Goran Simić (37), Goran Stanimirović (24), Željko Stevanović (29), Miodrag Popović (35), Branko Pejkić (33), Milan Spasojević (40), Zoran Samardžić (38), Dragiša Đukić (24), Vladimir Perić (25), Zoran Lukić (30), Željko Radivojević (36), Dane Samardžija (33), svi iz Loznice, kao i Zoran Marković (41), Goran Gošić (38) i Anđelko Đurić (34) iz Krupnja te Marijana Perić iz Šapca.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, s njima su u više navrata telefonom kontaktirali Nedeljko Maksić (45), Goran Mitrović (31), Zoran Milošević (36) i Zoran Ninić (32), svi iz Loznice, kako bi se uverili da se nalaze na svojim radnim mestima u trenutku ilegalnog transporta robe preko Drine. Za "gledanje kroz prste" carinici su dobijali novčanu naknadu, ali zasad još nije utvrđeno u kom iznosu.

Kurir saznaje da su carinici uhapšeni na redovnom sastanku, na kome su prozvani da ustanu i napuste prostoriju, posle čega su utrčali pripadnici MUP i uhapsili ih. Pretpostavlja se da su u opticaju bile milionske sume s obzirom na to da se radilo o unosnom poslu koji se na ovaj način odvijao godinu dana. Svi oni će posle ispitivanja u policiji biti privedeni na saslušanje pred nadležnog istražnog sudiju.

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

Get your own FREE Forum today! 
Online Photo Albums   Free Blogs   Free Guestbooks   Free Web Hosting 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com